Esbjergkommune.dk
Læs op Kontakt Indeks
Indhold

Myrthuegård 

Myrthuegård

Fra Hjerting Kirke kører regentparret gennem Marbæk Plantage 12 km nord for Esbjerg til natur- og kulturformidlingscentret Myrthuegård.
 
Hvor å, hav og mennesker mødes
Myrthuegård er det nordligste formidlingscenter i den nye nationalpark Vadehavet og ligger lige der, hvor Varde Å løber ud i Ho Bugt, og hvor Vadehavet begynder.
 
Centret fortæller den interessante historie om Marbæk-området, hvor mennesket gennem årtusinder har boet. En udstilling - ”Hvor å, hav og mennesker mødes” - viser blandt andet en stor landskabsmodel, hvor hundrede af lysdioder trækker linjerne op fra stenalderens beboelser til nutidens gårdbebyggelser. Udstillingen fortæller også om oldtidsfund fra Myrthuebopladsen, som regentparret besøgte i 1972.
 
Naturskole
Myrthuegård er hjemsted for to skovbørnehaver og en naturskole, som hvert år besøges af mange børn og skoleelever fra Esbjerg Kommune. Her kan børnene gennem oplevelser tilegne sig ny viden om natur- og kulturforhold og inspireres til at tænke og handle økologisk og bæredygtigt.
 
Et lokalt aktivitetscenter med dybe rødder
Til Myrthuegård hører også værksteder og mødelokaler, som blandt andet bruges af foreninger og andre med relation til den lokale natur- og kulturhistorie.
 
Navnet Myrthuegård nævnes første gang i 1606, og i matriklen fra 1664 står gården opført som tilhørende den kongelige majestæt Fredrik III. Myrthuegård ejes i dag og siden 1993 af Esbjerg Kommune.
 
 
Regentparret

Regentparret

 
Esbjerg Kommune • Torvegade 74 • 6700 Esbjerg • 7616 1616 • raadhuset@esbjergkommune.dkwebmaster