Esbjergkommune.dk
Læs op Kontakt Indeks
Indhold

Mandø

Luftbillede af Mandø

På regentbesøgets anden dag, tirsdag den 3. juni, går turen til Mandø ad Ebbevejen med de karakteristiske traktorer.
 
Fredelig marsk-ø
14 kilometer sydvest for Ribe ligger den flade marsk-ø Mandø. Mandø er nok en af Danmarks fredeligste øer. At Mandø har fået lov at forblive næsten uberørt af turismen, skyldes tidevandet, for ved højvande er øen uden for trafikal forbindelse til omverdenen.
 
Mandø er som den eneste ø i det danske vadehav beskyttet af et havdige næsten hele vejen rundt om den 8 km2 lille ø. En enkelt klitrække på øens højeste punkt giver indbyggerne i Mandø by beskyttelse mod havet fra vest.
 
Mandø omtales første gang i 1231 og var da ejet af kongen. I 1741 købte beboerne øen på en auktion. I 1890 havde øen 262 indbyggere, i dag kun omkring 70.
 
På tidevandets præmisser
Rejsen til Mandø sker helt på tidevandets præmisser, idet man kun ved lavvande kan køre til og fra øen. I sommerhalvåret krydser to traktor-busser dagligt vaden til og fra Mandø. Turen til Mandø med en specialbygget traktorbus er i sig selv en oplevelse. Mandø Ebbevej er anlagt på selve havbunden og markeret med riskoste.
 
Programmet på Mandø
På Mandø skal regentparret blandt andet besøge øens kirke og den nyrestaurerede Mandø Mølle. Kirken er i sin nuværende skikkelse opført i 1727, mens den gamle mølle kan dateres tilbage til 1832.
 
Det officielle besøg slutter med afrejsen fra Mandø.
 
Læs mere på www.mandoetourist.dk
 
 
Mandø Kirke    
 
Regentparret

Regentparret

 
Esbjerg Kommune • Torvegade 74 • 6700 Esbjerg • 7616 1616 • raadhuset@esbjergkommune.dkwebmaster