Esbjergkommune.dk
Læs op Kontakt Indeks
Indhold

Mennesket ved Havet

Mennekset ved havet

Regentparret indleder sin kunst-tur med et besøg ved Svend Wiig Hansens monumentale skulptur ”Mennesket ved havet” på stranden nord for Esbjerg.
 
Skulpturen blev rejst i anledning af, at Esbjerg i 1994 kunne fejre 100 års jubilæum som selvstændig kommune. Den blev afsløret den 28. oktober 1995.
 
Det rene menneske
Skulpturen er udført i hvidt beton og skildrer det rene og ufordærvede menneskes møde med naturen. Mennesket, som det var, før det rejser sig og begynder at handle. De ens ansigter stirrer ud over havet og giver et næsten guddommeligt indtryk.
 
At det netop blev fire mennesker, der skulle sidde på stranden, skyldes, at Wiig Hansen fandt antallet harmonisk – mere i overensstemmelse med skulpturens grundidé end f.eks. antallet tre eller fem.
 
Et vartegn for byen
Skulpturen, som er 9 meter høj, kan i klart vejr ses på 10 kilometers afstand. Den er i kraft af sin størrelse og sin udstråling blevet et vartegn for Esbjerg.
 
Resultatet af et unikt samarbejde
"Mennesket ved havet" er resultatet af et unikt samarbejde mellem private og offentlige virksomheder i Esbjerg – et samarbejde, som blandt andet også resulterede i opførelsen af Musikhuset og ombygningen af elværket til musikkonservatorium. For dette samarbejde blev Esbjerg i 1997 kåret som årets by.
 
 
Regentparret

Regentparret

 
Esbjerg Kommune • Torvegade 74 • 6700 Esbjerg • 7616 1616 • raadhuset@esbjergkommune.dkwebmaster